Ministar Krivić: O prenosu više predmeta i drugim zahtjevima u ponedjeljak na hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo

Anis Krivić, ministar Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo obratio se na svojoj facebook stranici studentima Univerziteta u Sarajevu. Ministar se u obraćanju posebno dotakao zahtjeva koje je uputio Studentski parlament, a među kojima je mogućnost prenosa više predmeta iz ove u narednu akademsku godinu, kao i mogućnost plaćanja školarina u ratama. Kao što smo danas i objavili, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik je za ponedjeljak 05.10.2020. zakazao hitnu sjednicu Skupštine. Ministar Krivić je naglasio i da je dodatni ispitni termin potrebno ugraditi u Zakon o visokom obrazovanju.

Podsjećamo da je Studentski parlament uputio niz zahtjeva Skupštini, među kojima je mogućnost prenosa 3 predmeta, odnosno 15 ECTS bodova, ukidanje uslovnih predmeta, mogućnost plaćanja školarine u ratama. Također upućeni su zahtjevi Vladi za smanjenje školarina, te povrat novca studentima u domovima.

U nastavku možete pogledati obraćanje ministra.