Studentski domovi: Spremni smo odmah primiti studente!

Nakon što je Studentski parlament uputio niz zahtjeva Univerzitetu u Sarajevu, upućen je i upit JU Studentski centar Sarajevo vezano za informacju kada će ponovo biti spremni da prime studente nakon što su izbačeni iz svojih soba. Puštanje u ponovni rad studentskih domova je jako važno za studente koji žive izvan Kantona Sarajevo, te je s obzirom na to jedan od zahtjeva Studentskog parlamenta da nadoknada nastave može početi tek kada se studentima omogući povratak u studentske domove. U nastavku vam u cijelosti prenosimo odgovor JU Studentski centar Sarajevo:

Poštovani,

Dana 12.05.202. godine na mail naše Ustanove dostavili ste upit u kojem tražite da vas informišemo vezano za povratak studenata u Studentske domove JU „Studentski centar“ Sarajevo usljed nastavka nastavnog programa na fakultetima.

Obavještavamo vas da Javna ustanova „Studentski centar“ Sarajevo čeka preporuke Federalnog i Kantonalnog kriznog štaba koje se tiču popuštanja mjera. Također, još čekamo i upute epidemiloga o tome na koji način će se organizirati smjestaj i ishrana u studentskim domovima Studentskog centra. U potpunosti ćemo postupiti po svim preporukama i uputama koje nam budu naložene, a sve u cilju sačuvanja zdravlja naših studenata – stanara i radnika JU „Studentski centar“ Sarajevo.

Ukoliko Vlada Kantona Sarajevo donese odluku o ponovnom pokretanju nastavnog procesa na Univerzitetu, JU „Studentski centar“ Sarajevo je spremna u roku odmah otvoriti svoja vrata i pimiti studente, te pružiti im usluge kako su to studenti do sada i navikli.